Bize Ulaşmak İçin
0 (232) 464 41 00

SEMA KARHAN (1961-2018)

1961 yılında Adapazarı’nda Neriman ve Mehmet SARI’nın tek çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Babasının Askeri Personel olması nedeniyle ilk ve ortaöğretimini Kartal-Maltepe’de tamamlamıştır. 1978 yılında Çamlıca Kız Lisesinden mezun olarak aynı yıl İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanmıştır. 1982 Yılında Hukuk Fakültesinden iyi derece ile mezun olmuş, 1983 yılında İstanbul Hukuk Fakültesi’nde açılmış olan asistanlık sınavını kazanarak Ceza Hukuku Kürsüsü’nde, bugün bile Hukuk camiasında sayılı kişiler arasında gösterilen Ord. Prof. Dr. Sulhi Dönmezer ve Prof. Dr. Sahir Erman yanında asistan olarak çalışmaya başlamıştır. Aynı dönemde İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yüksek Lisans eğitimi de almıştır.

1984 yılında Hukuk Fakültesi’nde tanıştığı Mustafa Ufuk KARHAN ile evlenen Sema KARHAN, 1985 yılında fakültedeki asistanlık görevinden ayrılmış ve tez aşamasındayken yüksek lisans eğitimine son vererek eşinin de Hukuk Bürosu’nun bulunduğu İzmir’e yerleşmiştir.

Üç çocuk annesi Sema KARHAN, eşi ile birlikte kendilerine ait hukuk bürosunda 35 yıllık başarılı meslek hayatında her zaman İzmir’in saygın avukatları arasında yer almıştır. Bu süre zarfında İcra İflas Hukuku ve Ticaret Hukuku alanlarında çalışmalarını yoğunlaştırmıştır.

Temmuz 2010’da İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Kamu Hukuku alanında “Türkiye’de Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Hukuk Açısından Analizi” konulu tezini vererek, yarım bıraktığı için her zaman üzüntü duyduğu Yüksek Lisansını tamamlamıştır.

Hayatı boyunca maddi imkânı olmayan sayısız çocuğun eğitimi için burs desteği sağlayan Sema KARHAN, 2018 yılında 3 yıldır savaştığı hastalığına yenik düşerek aramızdan ayrılmıştır.

İyi bir evlat, sevgi dolu bir eş, fedakâr bir anne ve O’nu tanıyan herkes için de unutulmaz olan Sema KARHAN, kalplerimizde ve adını taşıyan Torbalı Sema Karhan Anadolu Lisesi’nde yaşamaktadır.